Slutten for Kodachrome: 1935 – 2010

Steve McCurry har fått æren av å få den siste produksjonen av Kodachrome filmen for en tid tilbake. Han har benyttet seg av å fotografere av kjente personer med siste Kodachrome filmen. Siste fristen for å få fremkalt Kodachrome var 30. Desember 2010 og McCurry sørget for å få fremkalt bildene han har tatt og har nå publisert noe av fotografiene.

Siste utvalgte av kodachrome fotografier: Steve McCurry: End of an Era – 1935 to 2010

En av Steve McCurry mest kjente fotografi er portrettfotografiet «Afghan Girl» som kom på forsiden av National Geographic i Juni 1985. Denne portrettfotografiet av ei jente med lys og sterk grønne øyer ble tatt med Kodachrome film.

«Afghan Girl» av Steve McCurry

One thought on “Slutten for Kodachrome: 1935 – 2010”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>