Smi jernet mens det forsatt er varmt!

I helga skjedde det noe som jeg ikke har opplevd på min Flickr konto tidligere. Jeg har på en fredag ettermiddag, 4. Februar ’11, publisert en rekke fotografier på Flickr og disse fikk svært mange visninger på kort tid! Disse fotografiene er de som jeg tok under markeringen mot nedleggelse av døveskolene i Norge fra samme dag.

Fredelig demostrasjon

Markeringen foran regjeringsbygget

Lisbeth Rugtvedt

“Markering mot nedleggelse av døveskole i Norge” set hos Flickr

Allerede i løpet av halvtime hadde Flickr kontoen min rukket å få 1000 visninger. Det stoppet ikke der og tallet forsatte å øke når jeg tok refresh for å være sikker på at jeg så riktig. Tallet stemte og i mellomtiden haddetallet økt med nye visninger. Kvelden var forsatt ungt og i løpet av 8 timene igjen av døgnet hadde det tikket inn 6259 visninger. Siden fredag i skrivende øyeblikk er tallet på 9147 visninger siden fredag. Det gikk langt over mine forventninger!

Flickr viser at det ble 6259 visninger (klikk for større bilde)
Flickr viser at det ble 6259 visninger (klikk for større bilde)

Det gir tydelig tegn på at det er smart å få fotografiene publisert ASAP. Etterspørselen i den tidsspunktet var ekstremt høyt fordi det er mange som brenner for saken og vil se fotografiene. Selv har jeg i de siste årene ikke vært så flink til å få få publisert fotografier på kort tid når etterspørselen var der. Etter å ha opplevd dette så merker jeg at motivasjonen har øket betraktelig for at jeg kommer til å skjerpe meg.

Tallene som jeg legger fram får jeg fra Pro kontoen på Flickr som jeg har betalt for 2 år. Verktøyet i Pro kontoen som viser statistikk for totale visninger, hver foto, dag for dag, hvor kilden kommer fra og litt mer.

Litt snacks for de som liker tall: Tall tatt fra datoen 04.02.11 ble følgende ‘Jages fra Slottets område’ mest sett på 337 klikk. Nesten dobbelt så mange som nr. 2 på listen 197 klikk til ‘Tolker og tolkestudenter stiller opp’.

Tillegg under markeringen har jeg også gjort en del videoopptak, fant ut at jeg hadde nok med materialer til å redigere sammen en gjennomgang av hvordan det foregikk. Det er første gangen jeg har redigert video på lenge og det er også første gangen jeg har redigert sammen videomaterialer som jeg har skudd med Canon EOS 5D MarkII.

“Markering mot nedleggelse av døveskole i Norge” hos Vimeo

Fotografiene og videoen er lisensiert under Creative Commons, CC BY-NC-ND 3.0, i praktisk betyr det at det er fritt fram å dele, kopiere, distribuere og spre verket på følgende vilkår å navngi opphavsperson, ikke brukes til kommersiell formål og ikke kan endre, bearbeide eller bygge videre på verket. Er du usikker på punktet? Ta kontakt!